Individuele fitness

Hoewel de meeste mensen weten dat fit zijn belangrijk is, weten ze niet precies wat fit zijn nu eigenlijk inhoudt. Fit zijn betekent dat je de dagelijkse inspanningen zonder problemen aankunt en dat je nog genoeg energie overhebt om onverwachte dingen te doen. Helaas denken veel mensen dat ze fit zijn terwijl ze dat in werkelijkheid helemaal niet zijn. Zelden ziek zijn wil nog niet zeggen dat je lichamelijk ook in goede conditie bent.

Regelmatig bewegen is de beste stap om jezelf gezonder en fitter te voelen. Fitness is uitermate geschikt om een gezond en fit leven na te streven. Fitness heeft te maken met het verbeteren van de conditie. Iets waar tegenwoordig mensen van alle leeftijden naar streven, en terecht! Tot enkele jaren geleden gingen mensen alleen iets aan fitness doen om een perfect figuur te krijgen. Dat is voor de meeste echter vaak te hoog gegrepen en het is ook niet meer de belangrijkste doelstelling van een fitnessprogramma. Wat je normaal gesproken wel van regelmatig trainen mag verwachten is een betere gezondheid, een betere conditie bij het uitvoeren van dagelijkse bezigheden, effectief functioneren in tijden van spanning en een beter geproportioneerd figuur.

Er zijn verschillende manieren om deze conditie te verbeteren. Er wordt onder andere onderscheid gemaakt tussen cardiofitness en krachttraining.

Fitness is een verzamelnaam voor trainingen waarbij de complete 'fitheid' van het lichaam vergroot wordt. Vaak wordt daarbij verwezen naar trainingen met gewichten en met behulp van krachtapparatuur. Echter een goed gebalanceerd fitness programma bestaat uit onder andere gewichtstraining, cardiovasculaire training en flexibiliteittraining.

Move Your Body beschikt over een moderne fitnessruimte, met daarin een complete lijn kracht- en cardioapparatuur. Afhankelijk van uw eigen doelen stellen onze fitnessbegeleiders een persoonlijk trainingsprogramma voor u op. Deze fitnesstrainingen zijn volledig afgesteld op uw persoonlijke wensen: niet alleen de inhoud van de trainingen, maar ook de tijden waarop u traint. U bent vrij om te trainen wanneer (en hoe vaak!!) het u uitkomt.